Coronavirus: Preşedintele algerian, transferat în Germania pentru ''examene medicale''

Coronavirus: Preşedintele algerian, transferat în Germania pentru ''examene medicale''

Preşedintele algerian Abdelmadjid Tebboune, în vârstă de 74 de ani, a fost transferat miercuri seară în Germania pentru ''examene medicale aprofundate'', a declarat preşedinţia după anunţarea unor cazuri suspecte de infectare cu noul coronavirus în anturajul şefului statului, relatează AFP.

Cu o zi înainte, preşedinţia a afirmat că preşedintele Tebboune, fumător, a fost internat într-o unitate de îngrijiri specializate de la spitalul central al armatei din Alger, dar că starea sa de sănătate nu prezintă ''niciun motiv de îngrijorare''.

Preşedinţia nu a precizat cauzele exacte ale spitalizării preşedintelui ţării la Alger sau ale transferului său în Germania, dar sâmbătă a anunţat că acesta a fost plasat ''voluntar'' în izolare timp de cinci zile după posibila contaminare cu noul coronavirus a mai multor înalţi oficiali ai preşedinţiei şi guvernului.

Transferul în Germania a fost făcut ''la recomandarea personalului medical'', a declarat preşedinţia într-un comunicat.

Acest anunţ survine cu patru zile înainte de un referendum privind revizuirea Constituţiei prezentat de preşedintele algerian pentru a fonda o ''nouă Republică''.

După câteva săptămâni de declin lent, Algeria, ale cărei frontiere rămân închise, a cunoscut o creştere a cazurilor de contaminare cu COVID -19 timp de două săptămâni. Peste 57.000 de cazuri au fost înregistrate în această ţară cu 44 de milioane de locuitori începând din februarie, dintre care peste 1.940 de decese. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”