Coronavirus: Preşedintele Armeniei, infectat cu SARS-CoV-2, se află în carantină la Londra

Coronavirus: Preşedintele Armeniei, infectat cu SARS-CoV-2, se află în carantină la Londra

Preşedintele Armeniei, Armen Sarkissian, s-a infectat cu SARS-CoV-2 şi în prezent se află în carantină la Londra, au declarat marţi colaboratori ai săi, în timp ce această republică din Caucazul de Sud întâmpină dificultăţi în limitarea propagării epidemiei de COVID-19, relatează AFP.

Sarkissian (67 de ani) 'a avut simptome carateristice noului coronavirus. Un test a dat rezultate pozitive', a indicat într-un comunicat biroul preşedinţiei armene, care precizează că şeful statului s-a deplasat la Londra pentru a 'petrece Anul Nou cu familia şi nepoţii săi' şi pentru a fi operat la un picior.

'Preşedintele se află în izolare şi va continua temporar să-şi exercite atribuţiile de la distanţă', a adăugat preşedinţia de la Erevan.

Funcţia de preşedinte în Armenia este mai ales onorifică, principalele pârghii ale puterii revenind premierului. Şeful guvernului armean, Nikol Pashinyan. a fost şi el infectat în iunie, împreună cu familia sa.

Armenia, o mică republică din Caucazul de Sud cu aproximativ trei milioane de locuitori, luptă de luni de zile pentru a limita propagarea pandemiei de COVID-19. Potrivit cifrelor oficiale disponibile marţi, în ţară au fost înregistrate peste 160.000 de cazuri de infecţii cu SARS-CoV-2 şi 2.878 de decese.

Autorităţile armene au fost criticate pentru modul în care au gestionat criza, experţii apreciind că decizia de a închide frontierele a fost luată cu întârziere, iar oamenii politici au trimis mesaje contradictorii către populaţie.

Această situaţie a fost agravată de cele şase săptămâni de conflict sângeros cu Azerbaidjanul în Nagorno-Karabah. Un acord încheiat la 10 noiembrie între părţile beligerante, cu medierea Rusiei, a pus capăt ostilităţilor. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...