Coronavirus: Preşedintele Bulgariei, testat negativ; record de cazuri de contagiere la nivel naţional

Coronavirus: Preşedintele Bulgariei, testat negativ; record de cazuri de contagiere la nivel naţional

Preşedintele bulgar Rumen Radev a fost testat negativ, pentru a doua oară, la COVID-19 şi se aşteaptă să iasă în curând din autoizolarea obligatorie, a anunţat miercuri biroul său, transmite Reuters, în contextul în care, potrivit EFE, Bulgaria a înregistrat în ultimele 24 de ore 1.336 de noi cazuri de contagiere, o creştere cu 30% faţă de bilanţul precedent, anunţat marţi.

Radev, în vârstă de 57 de ani, fost pilot militar, şi-a întrerupt o vizită în Estonia şi s-a întors acasă marţi, după ce a intrat în contact săptămâna trecută cu un ofiţer de armată care ulterior a fost testat pozitiv la COVID-19.

La sosirea pe aeroportul din Sofia, Radev a declarat că nu are simptome şi a prezentat un rezultat negativ al unui test pe care l-a făcut luni în Estonia. Un alt test făcut imediat după ce a aterizat la Sofia, miercuri, a ieşit negativ, a anunţat biroul său.

"Preşedintele Radev se află în prezent în carantină şi aşteaptă decizia autorităţilor sanitare locale de a ridica această carantină după ce şi cel de-al doilea test a ieşit negativ", a declarat purtătorul său de cuvânt, Kiril Atanasov.

Miercuri, Bulgaria, cu o populaţie de 7 milioane de locuitori, a înregistrat un număr record de noi îmbolnăviri, cu 1.336 de cazuri, numărul total de cazuri confirmate până în prezent fiind de 31.863, între care 1.019 decese.

Potrivit EFE, marile spitale din capitala Sofia şi din alte oraşe au avertizat că locurile în unităţile dedicate tratării pacienţilor cu COVID-19 sunt ocupate sau pe punctul de a fi ocupate şi că există un deficit foarte mare de personal medical, din cauza faptului că mulţi dintre angajaţii din acest domeniu sunt la rândul lor infectaţi.

În prezent, sunt 13.430 de cazuri active de COVID-19, dintre care mai bine de 10% sunt tratate în spitale, dublu faţă de acum trei săptămâni.

Ministrul sănătăţii Kostadin Angelov a anunţat marţi că, începând de miercuri, masca va deveni obligatorie în toate spaţiile exterioare, inclusiv pe stradă. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria