Coronavirus: Preşedintele Ecuadorului a redus la jumătate salariul său şi al membrilor guvernului

Coronavirus: Preşedintele Ecuadorului a redus la jumătate salariul său şi al membrilor guvernului

Preşedintele Ecuadorului, Lenin Moreno, şi-a înjumătăţit salariul, precum şi pe cel al membrilor guvernului, din cauza crizei determinate de epidemia de coronavirus, a anunţat sâmbătă Preşedinţia ecuadoriană, informează duminică AFP.

Lenin Moreno a decis, prin decret, să "reducă la jumătate remunerarea preşedintelui Republicii, a vicepreşedintelui Republicii, a miniştrilor şi miniştrilor-adjuncţi", a informat serviciului de comunicare al Preşedinţiei Ecuadorului.

"Scăderea veniturilor statului, rezultat al crizei COVID-19, a produs efecte negative asupra economiei ţării, motiv pentru care este imperios să reducem remuneraţiile" principalilor funcţionari, a explicat Preşedinţia.

Moreno a anunţat la 12 aprilie, pe Twitter, că intenţionează să-şi reducă salariul şi pe cel al altor înalţi funcţionari de stat. Măsura a intrat oficial în vigoare după semnarea decretului, la 8 mai.

Înainte de aceasta, salariul lunar al preşedintelui ecuadorian depăşea echivalentul a 5.000 de dolari, vicepreşedintele câştiga 4.800 de dolari, miniştrii câte 4.400 de dolari, iar miniştrii-adjuncţi 4.200.

Salariul mediu lunar din Ecuador este de 400 de dolari.

Reducerile anunţate la cel mai înalt nivel al statului ar urma să ducă la o revizuire generală a salariilor în sectorul public, pentru că o lege ecuadoriană dispune ca niciun funcţionar de stat să nu poată primi un salariu lunar mai mare decât preşedintele.

Potrivit celui mai recent bilanţ oficial, Ecuadorul a înregistrat până acum 29.071 de cazuri de contaminare şi 1.717 de decese de COVID-19. De asemenea, autorităţile au recenzat alte 1.912 de cazuri cauzate probabil de coronavirus. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...