Coronavirus: Preşedintele regiunii Piemont din Italia, diagnosticat cu COVID-19 (RAI)

Coronavirus: Preşedintele regiunii Piemont din Italia, diagnosticat cu COVID-19 (RAI)

Preşedintele regiunii Piemont, din nord-vestul Italiei, Alberto Cirio, a fost testat pozitiv pentru coronavirus, a anunţat duminică postul de stat RAI, el devenind al doilea preşedinte regional care se îmbolnăveşte în doar 24 de ore, informează Reuters.

Potrivit EFE, informaţia a fost confirmată chiar de Cirio, care a scris pe reţelele sociale că se simte bine şi că s-a activat protocolul de izolare şi control al persoanelor apropiate. Cirio s-a supus unei testări, la fel ca şi restul preşedinţilor regionali care au participat la o reuniune cu guvernul la 4 martie.

El a explicat că şi-a făcut testul ca măsură de precauţie, dat fiind că nu prezenta niciun fel de simptome, şi a profitat de ocazie pentru a le reaminti concetăţenilor săi "necesitatea de a respecta normele în vigoare pentru a evita contagierea". Echipa sa a anunţat totodată că Cirio va continua să lucreze, dar de la distanţă şi aflat în continuă comunicare cu colaboratorii săi.

Piemont, cu capitala la Torino, a fost a patra regiune cel mai grav afectată în Italia de epidemia de coronavirus, declanşată luna trecută. Guvernul de la Roma a pus în carantină cinci provincii din Piemont - Alessandria, Asti, Novara, Vercelli şi Verbano-Cuscio-Osola.

Tot în Lombardia, întreaga conducere regională este izolată după un caz confirmat de coronavirus la un colaborator. Totodată, a fost testată pozitiv şi Patrizia Barberi, primăriţa din Piacenza, unul dintre cele mai afectate oraşe din regiunea Emilia-Romagna.

Sâmbătă, preşedintele regiunii Lazio (centru, a cărei capitală este Roma), Nicola Zingaretti, care este şi şeful Partidului Democrat din Italia (aflat la guvernare în Italia împreună cu Mişcarea Cinci Stele, M5S), a anunţat că a fost testat pozitiv cu noul coronavirus. Şi el fusese prezent la reuniunea din 4 martie. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Simple zvonuri?

2 VIDEO Sex mistic în temple, dansuri în pielea goală şi spirale yoga

3 VIDEO Voi vedeți ce se întâmplă pe Autostrada A1 Sibiu - Pitești?

4 Scrisoarea asta nu poate fi adevărată! / Ce le-a scris judecătorilor o moldoveancă despre plăcerea sexului desco…

5 Ea este avocata de 26 de ani care s-ar fi sinucis