Coronavirus: Preşedintele SUA a promulgat noul plan de ajutor de aproape 500 miliarde de dolari

Coronavirus: Preşedintele SUA a promulgat noul plan de ajutor de aproape 500 miliarde de dolari

Preşedintele american Donald Trump a promulgat vineri un nou plan de ajutor de aproape 500 de miliarde de dolari pentru a sprijini economia puternic afectată de restricţiile impuse de epidemia de coronavirus, relatează AFP.

"Aceasta este o veste bună pentru întreprinderile mici şi este o veste bună pentru angajaţi", a declarat Trump în cursul unei ceremonii de semnare în Biroul Oval, la o zi după ce textul proiectului a fost adoptat de către Congresul american.

Acest nou plan de ajutor de 483 miliarde de dolari este destinat să sprijine întreprinderile, dar şi spitalele americane care, în contextul pandemiei, au fost nevoite să amâne anumite operaţiuni şi servicii fără prioritate, privându-se astfel de venituri semnificative.

Planul include în special 320 de miliarde de dolari pentru întreprinderile mici şi mijlocii, 60 de miliarde de dolari reprezentând împrumuturi pentru alte sectoare afectate precum agricultura, 75 de miliarde de dolari pentru spitale şi 25 de miliarde de dolari pentru consolidarea testărilor în vederea depistării cazurilor de infectare cu noul coronavirus.

Noile fonduri pentru IMM-uri se vor adăuga la cele 349 de miliarde cheltuite deja pentru sprijinirea acestora. Acest pachet fusese aprobat la sfârşitul lunii martie în cadrul unui plan de relansare istorică de 2.200 de miliarde de dolari.

Cea mai afectată ţară din lume de pandemia de coronavirus, Statele Unite au înregistrat vineri peste 50.000 de decese.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria