Coronavirus: Preşedintele Trump afirmă că SUA au depăşit probabil vârful epidemiei

Coronavirus: Preşedintele Trump afirmă că SUA au depăşit probabil vârful epidemiei

Preşedintele Donald Trump a declarat miercuri că Statele Unite au "depăşit vârful" îmbolnăvirilor cu noul coronavirus, adăugând că aceste "progrese încurajatoare" i-ar permite să prezinte joi liniile directoare vizând redeschiderea economiei, informează AFP.

"Bătălia continuă, dar datele sugerează că în toată ţara am depăşit vârful noilor îmbolnăviri", a apreciat şeful statului american în cadrul conferinţei de presă zilnice de la Casa Albă.

SUA sunt cea mai afectată ţară din lume, cu un bilanţ de 27.850 de decese şi peste 630.000 de îmbolnăviri.

"Este evident că strategia noastră agresivă funcţionează", a adăugat preşedintele american.

"Aceste progrese încurajatoare ne-au plasat într-o poziţie foarte solidă pentru a finaliza directivele adresate statelor pentru a redeschide ţara", a continuat Trump, adăugând că le va prezenta joi.

"Mâine va fi o zi foarte mare, vom vorbi cu guvernatorii, vom avea informaţii despre anumite deschideri", a mai anunţat liderul de la Casa Albă.

"Vom redeschide state, pe unele mai devreme ca pe altele. Unele state s-ar putea deschide înaintea termenului de 1 mai", a precizat preşedintele SUA.

"Cu toţii vom reveni în forţă", a asigurat Donald Trump. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...