Coronavirus: Preşedintele Trump ar urma să declare stare de urgenţă naţională în SUA (presă)

Coronavirus: Preşedintele Trump ar urma să declare stare de urgenţă naţională în SUA (presă)

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, va decreta vineri starea de urgenţă naţională din cauza epidemiei provocate de coronavirus, afirmă surse ale agenţiei Bloomberg, preluată de Reuters.

Casa Albă nu a reacţionat imediat la solicitarea de a comenta ştirea.

Conform unei legi din 1988, Agenţia federală pentru gestionarea urgenţelor poate aloca fonduri autorităţilor locale şi statelor americane, în caz de dezastre, şi poate trimite echipe de asistenţă. Prevederile legale respective sunt rareori utilizate, remarcă Reuters. Fostul preşedinte Bill Clinton a decretat o astfel de urgenţă în 2000, în timpul epidemiei de virus West Nile. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”