Coronavirus: Prinţul William a fost infectat cu SARS-CoV-2 în aprilie (presă)

Coronavirus: Prinţul William a fost infectat cu SARS-CoV-2 în aprilie (presă)

Prinţul William al Marii Britanii a fost infectat cu noul coronavirus în luna aprilie, dar nu a făcut public acest lucru deoarece s-a temut că o astfel de informaţie ar fi putut să îi îngrijoreze pe compatrioţii lui, a raportat duminică seară tabloidul The Sun, citat de DPA.

Ducele de Cambridge a acuzat dificultăţi respiratorii din cauza COVID-19, maladia generată de noul coronavirus, potrivit articolului din The Sun, care citează surse anonime.

Prinţul William a contractat noul coronavirus aproximativ în aceeaşi perioadă în care şi tatăl lui, prinţul Charles, a confirmat că a fost testat pozitiv, la fel ca şi prim-ministrul Marii Britanii, Boris Johnson.

În vârstă de 38 de ani, fiul cel mare al moştenitorului tronului britanic nu a dorit să îi alarmeze pe compatrioţii lui printr-un anunţ referitor la acel diagnostic, care ar fi putut să trimită întreaga naţiune într-o stare de panică generalizată, precizează articolul din The Sun, coroborat ulterior şi cu o serie de informaţii publicate de BBC.

Potrivit presei, prinţul William a fost tratat de medicii familiei regale şi s-a plasat în autoizolare, pe durata căreia şi-a păstrat totuşi anumite angajamente oficiale, la care a participat prin telefon şi videoconferinţe.

În cadrul Marii Britanii, Anglia a raportat deja peste 1 milion de cazuri de coronavirus şi va intra în cel de-al doilea lockdown din acest an începând de joi, pentru a stopa evoluţia fulminantă a celui de-al doilea val al pandemiei de COVID-19. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…