Coronavirus: ''Progrese'' în discuţiile SUA cu UE privind reluarea călătoriilor (Mike Pompeo)

Coronavirus: ''Progrese'' în discuţiile SUA cu UE privind reluarea călătoriilor (Mike Pompeo)

Secretarul de stat american Mike Pompeo a declarat că s-au înregistrat progrese în discuţiile cu Uniunea Europeana privind reluarea călătoriilor restricţionate din cauza pandemiei de coronavirus, potrivit dpa.

UE a anunţat recent redeschiderea graniţelor pentru mai multe ţări din afara blocului comunitar pe fondul ridicării graduale a restricţiilor aplicate temporar din cauza pandemiei de COVID-19, dar SUA nu se regăsesc printre acestea.

SUA înregistrează în prezent o creştere masivă a numărului de contaminări cu SARS-CoV-2, în special în statele din sud şi sud-vestul ţării. Zeci de mii de cazuri noi sunt înregistrate zilnic.

"Am înregistrat progrese reale, progrese tehnice", le-a spus Pompeo jurnaliştilor miercuri la Washington despre discuţiile sale cu europenii.

El a declarat că obiectivul este de a implementa un "sistem" sigur pentru reluarea călătoriilor.

SUA au impus în martie restricţii de călătorie pentru cetăţenii UE în contextul pandemiei, preşedintele american Donald Trump motivând că numărul mare de cazuri de contaminare cu noul coronavirus din Statele Unite s-ar datora călătorilor veniţi din Europa, întrucât, potrivit lui, Uniunea Europeană nu a restricţionat la timp călătoriile din China, de unde se presupune că ar fi început epidemia de COVID-19, şi din alte zone afectate. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 DOCUMENT / Ce trebuie să faci ca să închei un nou contract pentru energia electrică? ANRE arată pașii de urmat d…

2 Sfaturi de la ANRE pentru schimbarea furnizorului și contractului de energie electrică

3 Călin Georgescu, cenzurat pe youtube

4 FOTO Imaginea care demontează apărarea lui Gavriș / Ministrul de Interne reacționează

5 Imagini cu palatul de neam prost în care locuiește Victor Ciorbea / Acum se războiește în Justiție cu foștii pri…