Coronavirus: Purtarea măştii a devenit obligatorie la Istanbul şi Ankara

Coronavirus: Purtarea măştii a devenit obligatorie la Istanbul şi Ankara

Autorităţile turce au dispus ca purtarea măştii în public să fie obligatorie începând de miercuri la Istanbul şi Ankara, într-un moment în care numărul de cazuri de contaminare cu noul coronavirus a început să crească din nou în Turcia, potrivit AFP.

Această decizie a fost luată la recomandarea Comitetului ştiinţific care consiliază guvernul, au anunţat separat guvernoratele provinciilor Istanbul, capitala economică turcă, şi Ankara, capitala politică.

Guvernoratul din Bursa, nord-vestul Turciei, a anunţat la rândul său o decizie similară.

Purtarea măştii este obligatorie de mai multe săptămâni în transporturile în comun şi în magazine în Turcia, dar decizia luată miercuri reflectă preocuparea autorităţilor faţă de creşterea tot mai mare a numărului de cazuri de SARS-CoV-2 în ultimele zile.

Astfel, purtarea măştii este de acum obligatorie în public în 48 din cele 81 de provincii din Turcia.

Pentru a permite repornirea economiei, Turcia a ridicat în ultimele săptămâni majoritatea măsurilor luate pentru a încetini propagarea noului coronavirus.

Dar imaginile cu turci plimbându-se fără mască şi fără să respecte regulile de distanţare fizică au devenit virale pe reţelele de socializare, suscitând reacţii de indignare şi îngrijorare.

Într-o conferinţă de presă, ministrul sănătăţii Fahrettin Koca le-a cerut miercuri concetăţenilor săi "să nu lase garda jos prea devreme", afirmând totuşi că situaţia este "sub control".

Turcia a înregistrat 1.429 de noi cazuri de infecţii cu COVID-19 în ultimele 24 de ore, dintre care mai mult de jumătate la Istanbul, a anunţat miercuri ministrul turc, practic de două ori mai mult decât acum două săptămâni. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia