Coronavirus: Purtarea măştii va fi din nou obligatorie în spaţii închise la Los Angeles

Coronavirus: Purtarea măştii va fi din nou obligatorie în spaţii închise la Los Angeles

Purtarea măştii va fi din nou obligatorie în spaţii închise la Los Angeles începând de duminică, indiferent dacă persoana este sau nu vaccinată, au declarat joi autorităţile sanitare locale, decizie luată ca urmare a creşterii continue a cazurilor de Covid în regiune, relatează vineri AFP.

Los Angeles, al doilea oraş ca mărime din Statele Unite, este primul care revine la o astfel de măsură.

Comitatul cu acelaşi nume şi în care se află oraşul cu patru milioane de locuitori şi împrejurimile sale "nu este acolo unde ar trebui să fie" în ceea ce priveşte vaccinările, a afirmat responsabilul în domeniul sanitar, dr. Muntu Davis.

Timp de şapte zile consecutiv, peste 1.000 de cazuri de COVID-19 au fost înregistrate zilnic în Los Angeles.

Autorităţile americane din domeniul sanitar au anunţat la mijlocul lunii mai că americanii vaccinaţi nu mai trebuie să poarte mască atât în exterior cât şi în interior.

Dar, în pofida dozelor de vaccinuri disponibile pe scară largă pentru toţi, campania de imunizare din SUA a încetinit semnificativ după ce a atins apogeul la începutul lunii aprilie.

Îngrijorarea există şi cu privire la creşterea numărului de cazuri de COVID-19, în principal din cauza variantei Delta, deşi marea majoritate a cazurilor pozitive - şi a spitalizărilor - include persoane nevaccinate. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”