Coronavirus: Rata de incidenţă creşte în Portugalia, ţară cu 85,9% din populaţie vaccinată

Coronavirus: Rata de incidenţă creşte în Portugalia, ţară cu 85,9% din populaţie vaccinată

Situaţia pandemiei COVID-19 în Portugalia ''s-a agravat în ultima săptămână'', a atenţionat joi ministrul portughez al sănătăţii, Marta Temido, în timp ce rata de incidenţă a crescut cu 10 puncte, ajungând la 94 de infectări la 100.000 de persoane în ultimele două săptămâni, relatează agenţia EFE.

Rata de reproducere a virusului - parametru ce indică numărul de persoane pe care fiecare persoană infectată le infectează în medie - a crescut de asemenea în ultima săptămână, ajungând la 1,08.

Ministrul portughez al sănătăţii a anunţat în acest context că starea de alertă va fi prelungită până pe 30 noiembrie şi le-a cerut cetăţenilor să respecte măsurile în vigoare.

''Riscul rămâne prezent'', a avertizat Marta Temido, deşi formele de boală sunt pe ansamblu mai uşoare în Portugalia, întrucât 85,9% din populaţia acestei ţări este vaccinată anti-COVID-19 cu schema completă.

Săptămâna trecută a început administrarea dozei a treia de vaccin, disponibilă deocamdată pentru persoanele cu vârste de peste 65 de ani.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...