Coronavirus: Record de contagieri cu varianta Delta în Israel, în pofida vaccinărilor

Coronavirus: Record de contagieri cu varianta Delta în Israel, în pofida vaccinărilor

Israelul a înregistrat marţi peste 500 de contagieri cu noul coronavirus, un număr record din luna martie, după identificarea unei scăderi a eficacităţii vaccinurilor pentru prevenirea îmbolnăvirilor, deşi vaccinarea a evitat 93% din cazurile grave, relatează EFE.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, eficacitatea vaccinurilor pentru a evita contagierile, cu simptome sau asimptomatice, a scăzut cu până la 64% din iunie fiind atribuită variantei Delta a coronavirusului, deşi continuă să protejeze împotriva cazurilor grave şi a spitalizărilor.

Israelul a raportat marţi 501 noi cazuri, dintre care 50% în rândul şcolarilor, reprezentând o rată de contagiere de 0,7%, cu un total de 2.901 de cazuri active; în prezent 33 de persoane sunt internate cu COVID-19.

Majoritatea noilor contagieri sunt legate de varianta Delta, care a fost detectată prima dată în India. Mulţi dintre cei infectaţi sunt tineri.

Cu peste 5,1 milioane de persoane vaccinate - din peste 9 milioane de locuitori - autorităţile sanitare promovează campanii de vaccinare între adolescenţi şi încearcă să exporte restul excedentar.

Premierul israelian Naftali Bennett a ordonat accelerarea campaniei de vaccinare în ultimele săptămâni, scoţând în evidenţă termenul de valabilitate limitat al dozelor de vaccin din ţară care expiră la sfârşitul lunii iulie.

Israelul va trimite 700.000 de doze în Coreea de Sud, a anunţat guvernul israelian, în timp ce guvernul de la Seul s-a angajat să trimită la Tel Aviv acelaşi număr de doze de vaccin, dintr-un transport din septembrie-octombrie

La mijlocul lui iunie, un schimb similar cu Autoritatea Palestiniană a eşuat. Israelul dorea să schimbe în jur de 1 milion de doze de vaccin, însă după ce a livrat circa 100.000 de doze reprezentanţii palestinieni au anulat înţelegerea, pe motiv că dozele de vaccin nu întruneau criteriile stabilite în ceea ce priveşte data de expirare

Purtarea măştilor sanitare a fost reintrodusă în spaţiile interioare, iar intrarea străinilor cu vize turistice este în continuare interzisă în Israel de la începerea pandemiei în martie 2020.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...