Coronavirus: Record de infectări într-o singură zi - peste 10.000 - în Iran

Coronavirus: Record de infectări într-o singură zi - peste 10.000 - în Iran

Iranul a înregistrat un nou record negativ în lupta împotriva epidemiei de COVID-19 şi a anunţat luni peste 10.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus care au fost raportate într-un interval de 24 de ore, informează AFP.

Cu 10.463 de cazuri noi confirmate în intervalul duminică - luni, Iranul a depăşit un nou prag simbolic la doar trei zile după ce trecuse de 9.000 de cazuri într-o singură zi, potrivit statisticilor oficiale publicate de Ministerul Sănătăţii din această ţară.

În acelaşi interval, autorităţile sanitare iraniene au raportat 458 de noi decese cauzate de SARS-CoV-2, aproape la fel ca în ziua precedentă, când numărul deceselor zilnice a stabilit un nou record - 459 de morţi.

Iranul este cea mai afectată ţară din regiunea Orientului Apropiat şi Mijlociu de pandemia de COVID-19.

După anunţarea primelor cazuri în februarie, maladia COVID-19 a cauzat 38.749 de decese în această ţară dintr-un total de 692.949 de persoane infectate, conform statisticilor oficiale, pe care înşişi reprezentanţii statului iranian le consideră subevaluate.

Potrivit agenţiei de presă Irna, guvernatorul din Teheran, Anoushirvan Mohseni-Bandpey, a declarat luni că plasarea în carantină a capitalei ţării, cerută de mai mulţi experţi şi oficiali iranieni în aceste zile, nu mai reprezintă un subiect de actualitate după noile restricţii anunţate sâmbătă de autorităţile naţionale.

Aceste măsuri, care vor rămâne în vigoare pentru o lună, vizează închiderea activităţilor economice considerate neesenţiale (precum micile magazine - cu excepţia băcăniilor -, centrele comerciale, cinematografele şi sălile de sport) începând cu ora locală 18:00 la Teheran, în capitalele provinciilor iraniene şi în mai multe oraşe care au un număr mare de locuitori. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /