Coronavirus: Record de spitalizări în Bulgaria; creştere de 4,5 % în 24 de ore

Coronavirus: Record de spitalizări în Bulgaria; creştere de 4,5 % în 24 de ore

Numărul pacienţilor cu COVID-19 internaţi în spitalele din Bulgaria a ajuns la 7.600, reprezentând un nou record şi o creştere de 4,5 % în ultimele 24 de ore, potrivit datelor publicate miercuri de Ministerul Sănătăţii, relatează EFE.

Dintre cei spitalizaţi, 612 (cu 35 mai mult decât marţi) se află la terapie intensivă.

Cazurile active au ajuns în prezent la 47.173, atingând o nouă cifră maximă de la declanşarea pandemiei în urmă cu un an în această ţară balcanică cu o populaţie de 7 milioane de locuitori. Numărul deceselor provocate de COVID-19 a ajuns la 11.579, dintre care 107 raportate în ultimele 24 de ore.

Inspecţia Regională Sanitară din Sofia a cerut să fie reimpuse restricţiile de sâmbătă 20 martie, cu închiderea şcolilor, centrelor comerciale neesenţiale, activităţilor culturale, sălilor de sport şi restaurantelor, după relaxarea acestora în data de 1 martie.

Potrivit datelor Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC), în Bulgaria incidenţa deceselor provocate de COVID-19 a ajuns în ultimele două săptămâni la 109,33 la 100.000 de locuitori, fiind a patra cea mai mare din Uniunea Europeană de la declanşarea pandemiei.

De asemenea incidenţa noilor contagieri a ajuns la 340,10 la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…