Coronavirus: Regatul Unit trebuie să fie sigur că izolarea funcţionează înainte de a decide paşii următori (consilier ştiinţific)

Coronavirus: Regatul Unit trebuie să fie sigur că izolarea funcţionează înainte de a decide paşii următori (consilier ştiinţific)

Marea Britanie trebuie să ştie cât de bine funcţionează actualele măsuri de izolare în combaterea pandemiei de coronavirus înainte de a discuta ce sa va întâmpla în continuare, a declarat luni adjunctul consilierului şef ştiinţific al guvernului, Angela McLean, relatează Reuters.

Actualele măsuri de izolare urmează să fie revizuite în termen de o săptămână.

"Trebuie să vedem cât de bine funcţionează actualele restricţii înainte să putem spune orice lucru de bun simţ despre care va fi următoarea etapă", a spus Angela McLean, care este şi consilier şef ştiinţific pentru Ministerul Apărării, în cadrul unei conferinţe de presă, când a fost întrebată despre strategia guvernului privind ridicarea restricţiilor actuale.

Consilierul medical şef al Angliei, Chris Whitty, a spus că guvernul trebuie să fie sigur că ţara a atins vârful pandemiei înainte de a discuta paşii următori şi a precizat că nu ştie dacă acest lucru se va întâmpla până la sfârşitul săptămânii.

Bilanţul morţilor de COVID-19 din Regatul Unit a crescut cu 439 de noi decese în ultimele 24 de ore, numărul total al acestora fiind luni, la ora 16:00 GMT, de 5.373, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

Potrivit sursei citate, luni, 6 aprilie, la ora 08:00 GMT, fuseseră testate în total 208.837 de persoane, din care 51.608 au fost depistate pozitiv.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...