Coronavirus: Reluarea fotbalului în Spania va fi decisă de Ministerul Sănătăţii

Coronavirus: Reluarea fotbalului în Spania va fi decisă de Ministerul Sănătăţii

Ministrul spaniol al Culturii şi Sporturilor, Jose Manuel Rodriguez Uribes, a avertizat că reluarea sportului de competiţie şi în special a campionatului de fotbal al Spaniei vor fi decise de omologul său de la Sănătate, informează AFP.

"Totul va depinde de Ministerul Sănătăţii. Sănătatea este cea care va determina drumul pe care vom merge", a declarat Rodriguez Uribes marţi seara pentru Radio Cope.

În timp ce cluburile din La Liga speră la o revenire la antrenamente începând cu 4 mai, ministrul Culturii şi Sporturilor a refuzat să confirme această dată.

"Nu ştiu. Totul este complicat, nu ne putem aventura să spunem asta, pentru că nu ar fi responsabil. Vreau ca acest lucru să se facă şi mă gândesc că fotbalul poate fi vârful de lance, în ce priveşte condiţiile sanitare, al sportului spaniol", a adăugat demnitarul.

"Dorinţa mea este să putem avea fotbal îndată ce va fi posibil, în principiu cu porţile închise", a adăugat ministrul, în timp ce deputaţii urmează să prelungească miercuri izolarea până pe 9 mai, relaxând însă anumite măsuri.

La începutul săptămânii, Liga profesionistă şi Federaţia spaniolă de fotbal (RFEF) s-au pus de acord asupra unei reveniri la antrenamente pentru fotbalul profesionist, fără însă a avansa o dată.

Cluburile din La Liga se vor întoarce la antrenamente "când condiţiile sanitare o vor permite, urmând protocoale stricte de sănătate", au transmis cele două părţi.
AGERPRES (AS/autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?