Coronavirus: Responsabila britanică pentru urmărirea contacţilor, victimă a propriului sistem

Coronavirus: Responsabila britanică pentru urmărirea contacţilor, victimă a propriului sistem

Responsabila pentru sistemul de urmărire a contacţilor celor infectaţi cu noul tip de coronavirus din Regatul Unit, Dido Harding, a dezvăluit miercuri că trebuie să se izoleze după ce a fost contactată de propriul său sistem, informează AFP.

"Nimic nu se compară cu experimentarea personală a propriilor produse... Am primit asta în timpul nopţii", a ironizat Dido Harding pe Twitter, într-un mesaj însoţit de o captură de ecran de pe telefonul mobil pe care se putea vedea scris "Trebuie să staţi în carantină până pe 26 noiembrie".

"Mă simt bine", a dat asigurări ea, adăugând că intenţionează să petreacă multe ore în videoconferinţă, pentru a-şi continua munca.

Premierul britanic Boris Johnson se află la rândul său în carantină după ce a fost în contact cu un deputat conservator infectat cu noul tip de coronavirus. El a asigurat luni că se simte foarte bine şi "plin de anticorpi" după ce a fost grav bolnav de COVID-19 în aprilie.

În pofida unui test negativ pentru COVID-19, Boris Johnson trebuie să stea în continuare în carantină timp de 14 zile, în reşedinţa sa din Downing Street, conform regulilor în vigoare în Regatul Uni. Neputând să se ducă la parlament, el va participa miercuri prin videoconferinţă la şedinţa săptămânală de întrebări adresate şefului guvernului, o premieră.

Parlamentari participă deja în mod regulat prin videoconferinţă la dezbaterile din Camera Comunelor, camera inferioară a parlamentului, unde pot fi prezenţi maxim 50 de deputaţi, din cauza restricţiilor de distanţare socială.

Regatul Unit este una dintre ţările cele mai afectate de noul tip de coronavirus din Europa, cu 52.745 de morţi şi 1.410.732 de contaminări în total. Potrivit celui mai recent bilanţ oficial publicat marţi, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate ale 598 de decese şi 20.051 de contaminări.

Această ţară trece în prezent prin a doua sa perioadă de carantină la nivel naţional, prevăzută să dureze patru săptămâni şi să se încheie pe 2 decembrie.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia

3 VIDEO George Simion, derapajul disperării? / Ți-au slăbit șuruburile, țărănușule?

4 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte!

5 „Este cea mai letală forță de luptă de pe planetă și o vom păstra așa”