Coronavirus: Rezultate neconcludente obţinute de Sanofi în testele medicamentului Kevzara (sarilumab)

Coronavirus: Rezultate neconcludente obţinute de Sanofi în testele medicamentului Kevzara (sarilumab)

Laboratoarele franceze Sanofi au anunţat marţi că testul clinic internaţional în faza a 3-a asupra eficienţei medicamentului Kevzara în tratarea formelor severe de COVID-19 nu a avut rezultate concludente, transmite AFP.

Faza a 3-a a testelor, fază în care medicamentul este testat pe un număr mare de subiecţi, "nu şi-a atins criteriul de evaluare principal şi nici pe cel secundar, prin comparaţie cu un placebo şi, în ambele cazuri, şi prin comparaţie cu îngrijirile medicale oferite de obicei în spital", a indicat grupul farmaceutic francez într-un comunicat.

Deocamdată, nici Sanofi şi nici laboratorul american Regeneron, care au dezvoltat împreună acest medicament lansat în 2017 împotriva poliartritei reumatoide, "nu preconizează şi alte teste clinice asupra Kevzara în tratamentul COVID-19", se precizează în comunicat.

Acest experiment vizând eficienţa medicamentului Kevzara (sarilumab) în tratarea formelor severe de COVID-19 a inclus 420 de pacienţi şi s-a desfăşurat în Argentina, Brazilia, Canada, Chile, Franţa, Germania, Israel, Italia, Japonia, Rusia şi Spania.

Deşi "nu am obţinut rezultatele pe care le doream, suntem mândri de munca depusă de echipa însărcinată să aprofundeze cunoştinţele cu privire la utilizarea potenţială a medicamentului Kevzara în tratarea COVID-19", a comentat medicul John Reed, responsabil cu cercetarea şi dezvoltarea de noi medicamente la Sanofi, citat în comunicat. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

4 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

5 Foarte interesante amănunte...