Coronavirus: Roma reacţionează la atacul Moscovei împotriva unui jurnalist italian care a criticat Rusia

Coronavirus: Roma reacţionează la atacul Moscovei împotriva unui jurnalist italian care a criticat Rusia

Guvernul italian a criticat vineri Rusia pentru că a făcut comentarii "inadecvate" despre un jurnalist italian care a pus la îndoială sinceritatea ajutorului rusesc acordat Italiei în lupta împotriva pandemiei de SARS CoV-19, potrivit dpa.

Într-un comunicat, ministerele de Externe şi Apărării italiene mulţumesc armatei ruse pentru trimiterea unei misiuni de ajutor, inclusiv pentru furnizarea a 150 de aparate de ventilaţie mecanică şi a 330.000 de măşti medicale.

"Nu putem, în acelaşi timp, să nu ne exprimăm regretul faţă de tonul nepotrivit al unor remarci ale purtătorului de cuvânt al Ministerului rus al Apărării faţă de unele articole din presa italiană", menţionează comunicatul.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, general-maiorul Igor Konaşenkov, vizase joi ziarul La Stampa într-un mesaj pe Facebook, acuzându-l că difuzează "ştiri false rusofobe".

La sfârşitul mesajului său, scris în italiană, generalul rus lansase un avertisment împotriva "adevăraţilor comanditari ai rusofobiei din La Stampa, care ne sunt bine cunoscuţi". El a spus că aceştia ar trebui să-şi amintească de proverbul biblic "Cine sapă groapă altuia, va cădea singur în ea" sau "pentru a fi mai clar: Adevărul iese întotdeauna la iveală".

Jurnalistul ziarului La Stampa, Jacopo Iacoboni, publicase mai multe articole sugerând presupuse dedesubturi ale misiunii militare ruse în Italia.

Misiunea cuprinde peste 100 de ofiţeri, între care experţi în războiul chimic. Iacoboni, citând surse italiene anonime, a scris că Italia nu are nevoie de expertiza lor.

Jurnalistul a intervievat vineri un fost expert NATO, Hamish de Bretton-Gordon, care a sugerat că militarii ruşi ar putea fi în Italia pentru a culege informaţii şi în scop de propagandă.

"În orice altă situaţie, toate acestea ar fi de neconceput, să existe aceste trupe ruseşti de înaltă calificare într-o ţară a NATO", a spus expertul, citat de dpa. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”