Coronavirus: Roma şi regiunea Lazio au început de luni vaccinarea în rândul profesorilor

Coronavirus: Roma şi regiunea Lazio au început de luni vaccinarea în rândul profesorilor

Regiunea Lazio, a cărei capitală este Roma, a început luni să vaccineze profesorii cu vârste cuprinse între 45 şi 55 de ani la un centru care a fost deschis în instalaţiile aeroportului Fiumicino, relatează EFE.

Profesorii, care au avut posibilitatea să-şi rezerve vaccinul pe portalul de internet deschis de regiune, au început să fie vaccinaţi cu produsul de la AstraZeneca, pe care Italia l-a destinat unor categorii precum forţele de ordine sau profesorii cu vârste de sub 55 de ani.

Primii care au ajuns luni în parcarea aeroportului din Fiumicino, unde a fost ridicat un cort uriaş în care pot fi administrate până la 3.000 de vaccinuri pe zi, au format cozi lungi aşteptând să le vină rândul alături de membrii forţelor de ordine.

Regiunea Lazio a anunţat că miercuri va deschide şi centrul de evenimente "La Nuvola" din cartierul Eur din Roma, care a fost transformat în punct de vaccinare, iar din 8 martie va fi pus la dispoziţie un alt centru în incinta gării Termini.

Pe de altă parte, guvernul şi sindicatele au ajuns la un acord în baza căruia şi medicii de familie pot administra vaccinuri.

"Estimăm că cel puţin 35.000 de medici de familie din întreaga Italie ar fi dispuşi să administreze vaccinurile anti-COVID-19 în cabinetele lor în mod imediat: ambele doze vor fi disponibile, sau vor fi convenite în baza unor acorduri regionale", a declarat presei Silvestro Scotti, secretarul Naţional al Federaţiei Italiene al Medicilor de Familia - Fimmg.

Până în prezent, în Italia au fost vaccinate 3.503.767 de persoane cu prima doză şi în total 1.330.468 de persoane au primit şi cea de-a doua doză. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”