Coronavirus: Rusia a înregistrat un nou record zilnic de infectări şi de decese

Coronavirus: Rusia a înregistrat un nou record zilnic de infectări şi de decese

Rusia a înregistrat joi un nou record zilnic de infectări şi de decese asociate noului coronavirus, însă liderii de la Kremlin continuă să refuze să adopte în perioada imediat următoare măsuri de carantină la scară naţională, informează AFP.

Potrivit bilanţului zilnic publicat de Guvernul rus, 31.299 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, precum şi 986 de persoane decedate - un record de la începutul pandemiei.

Capitala Moscova rămâne cel mai afectat oraş din Rusia, cu 6.712 de cazuri noi şi 72 de decese în 24 de ore, devansând al doilea oraş ca mărime al ţării, Sankt Petersburg, care a raportat pentru acelaşi interval 2.345 de infectări şi 67 de decese.

Reacţionând în urma publicării acestor cifre, purtătorul de cuvânt de la Kremlin, Dmitri Peskov, a exclus încă o dată posibilitatea implementării unui lockdown la nivel naţional şi a spus că autorităţile centrale preferă "să continue să explice oamenilor că trebuie să se vaccineze".

"Este iresponsabil să nu te vaccinezi. Acest virus ucide", a declarat Dmitri Peskov. Vaccinarea stagnează în Rusia, unde puţin peste 31% dintre rezidenţi sunt vaccinaţi cu schemă completă, potrivit site-ului specializat Gogov, pe fondul neîncrederii populaţiei ruse în autorităţi şi în vaccinare.

Potrivit lui Dmitri Peskov, Rusia a dobândit mai multă experienţă de la începutul pandemiei şi "toată infrastructura medicală este mobilizată".

"Astăzi, avem mai multe tehnologii de tratament, mai multă monitorizare medicală şi mai multe capacităţi de infrastructură", a adăugat el.

Oficialul rus consideră că autorităţilor din cele mai afectate regiuni le revine responsabilitatea de a implementa anumite restricţii.

Ministrul rus al Sănătăţii, Mihail Muraşko, consideră că situaţia actuală este cauzată "în primul rând de comportamentul populaţiei şi de vaccinarea insuficientă", în pofida disponibilităţii mai multor vaccinuri anti-COVID-19 produse pe plan intern.

"Sistemul de sănătate este supus unei presiuni serioase. Trebuie să remediem acest lucru prin eforturi comune", a adăugat ministrul Muraşko, citat de agenţiile de presă ruseşti, îndemnându-i totodată pe compatrioţii lui să se vaccineze.

Potrivit lui Mihail Muraşko, dacă restricţii sanitare dure nu vor fi introduse cu rapiditate, "riscăm o creştere continuă" a infectărilor.

Rusia, ţara cel mai grav afectată de pandemie din Europa, se confruntă cu o accelerare a epidemiei de COVID-19 de câteva săptămâni. Situaţia epidemiologică le îngrijorează pe autorităţile centrale, deşi acestea au exclus posibilitatea de a introduce noi restricţii sanitare, întrucât doresc să protejeze economia ţării.

În plus faţă de rata mică de vaccinare a populaţiei ruse, propagarea virusului a fost facilitată şi de slaba respectare a gesturilor-barieră.

În total, 220.315 de persoane au murit de COVID-19 în Rusia din 7,8 milioane de persoane infectate, potrivit bilanţului oficial al autorităţilor de la Moscova. Însă bilanţul real este unul mult mai mare.

Institutul de statistică Rosstat, care utilizează o definiţie mai largă în ceea ce priveşte decesele asociate noului coronavirus, afirmă că acest bilanţ ar fi de peste 400.000 de decese. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Zvonuri...

2 Urlă Orban că i-au luat „dușmanii” partidul? Nu, știe că dosarele de la DNA ale Camarilei vor ieși pe piață cu…

3 Așa o fi?

4 Un nou cal troian al Rusiei? / Dezvăluiri despre cel care ar putea produce marele șoc în Europa câștigând președ…

5 Așa e! Aceste două cocini ar trebui închise! Iar imbecilii care i-au intoxicat pe români detestați public