Coronavirus: Rusia alocă 16 miliarde de euro combaterii COVID-19

Coronavirus: Rusia alocă 16 miliarde de euro combaterii COVID-19

Rusia va debloca 1.400 miliarde de ruble (16,2 miliarde de euro la rata actuală) pentru combaterea pandemiei generate de noul coronavirus şi pentru măsuri de susţinere a economiei, a anunţat miercuri premierul Mihail Mişustin, citat de AFP.

"În total, Ministerul Finanţelor a rezervat 1.400 miliarde de ruble pentru lupta împotriva coronavirusului şi realizarea unor măsuri anticriză", a declarat el în timpul unei reuniuni guvernamentale organizate prin videoconferinţă şi difuzate de televiziunea publică.

Printre măsurile anunţate, un ajutor acordat întreprinderilor mici şi mijlocii cu "un moratoriu asupra plăţii unui anumit număr de amenzi şi o interzicere temporară a blocării conturilor lor", precum şi un sprijin pentru persoanele insolvabile care "va permite oamenilor cu o datorie între 50.000 şi 700.000 de ruble să se elibereze de obligaţiile lor".

Premierul rus a anunţat, de asemenea, măsuri de sprijin pentru regiunile ruse, adesea foarte dependente de ajutorul federal, cu scopul de a "compensa pierderile bugetare din cauza scăderii veniturilor".

Mişustin anunţase deja la jumătatea lunii martie o serie de măsuri de susţinere a economiei de circa 300 miliarde de ruble. Săptămâna trecută, Vladimir Putin a ordonat o amânare la plata impozitelor şi a ratelor la credite pentru IMM-uri timp de şase luni.

De atunci, ţara a luat măsuri de izolare drastice, care se aplică în prezent în cvasitotalitatea regiunilor ruseşti pentru a împiedica propagarea noului coronavirus, în Rusia fiind înregistrate oficial 2.777 de cazuri de contaminare la nivelul întregii ţări şi 24 de decese.


Economia rusă, după un 2019 fără dinamism, riscă să-şi vadă compromise serios speranţele de redresare în 2020, cu atât mai mult cu cât ţara trebuie să se confrunte şi cu scăderea preţului la petrol pe pieţele mondiale, care a atins luni nivelul cel mai scăzut în ultimii 18 ani.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…