Coronavirus: Rusia anunţă că ar putea livra 100 milioane de doze de vaccin pentru UE în trimestrul al doilea

Coronavirus: Rusia anunţă că ar putea livra 100 milioane de doze de vaccin pentru UE în trimestrul al doilea

Rusia ar putea să furnizeze Uniunii Europene 100 milioane de doze ale vaccinului său Sputnik V împotriva coronavirusului în al doilea trimestru al anului 2021, o cantitate suficientă pentru a vaccina 50 de milioane de persoane, a anunţat vineri Fondul rus de investiţii directe (RDIF), citat de Reuters şi TASS.

Furnizarea Sputnik V în UE ar putea începe dacă Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) autorizează vaccinul rusesc în spaţiul blocului comunitar şi numai după finalizarea vaccinării majorităţii populaţiei Federaţiei Ruse, precizează RDIF.

Vaccinuk Sputnik V a fost înregistrat în 15 ţări, iar Moscova a trimis deja la EMA documente pentru a fi examinate în vederea autorizării, a indicat şeful RDIF, Kirill Dmitriev, într-o postare pe Twitter.

Anterior, oficialul rus declarase că prima etapă de obţinere a permisiunii de utilizare a vaccinului Sputnik V în Uniunea Europeană este prevăzută pentru sfârşitul lunii ianuarie, constând într-o aşa-numită consultare ştiinţifică.

RDIF a depus la EMA o cerere pentru o autorizaţie de utilizare de urgenţă (EUA, emergency use authorization) a vaccinului Sputnik V la 22 decembrie anul trecut.

Ungaria a anunţat că va achiziţiona două milioane de doze de vaccin rusesc Sputnik V, fiind prima ţară din UE care cumpără vaccinuri anti-COVID-19 în afara schemei gestionate de Comisia Europeană. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Foarte interesante amănunte...