Coronavirus: Rusia nu intenţionează să adopte noi restricţii, în pofida creşterii masive a numărului de noi cazuri

Coronavirus: Rusia nu intenţionează să adopte noi restricţii, în pofida creşterii masive a numărului de noi cazuri

Rusia nu are în vedere să introducă noi restricţii pentru limitarea răspândirii epidemiei de COVID-19, în pofida unei creşteri masive a numărului de noi cazuri în ţară, transmite miercuri AFP.

''Mortalitatea nu este mai ridicată decât în timpul perioadelor pe care le-am traversat în ultimii doi ani'', a declarat şefa agenţiei de sănătate publică rusă (Rospotrebnadzor), Anna Popova.

''Şi, astăzi, nu vedem motive pentru restricţii speciale'', a anunţat Popova într-un interviu acordat agenţiei RIA Novosti.

De la începutul pandemiei, Rusia a înregistrat peste 680.000 decese asociate COVID-19, unul dintre cele mai grave bilanţuri din lume, conform site-ului specializat Govov, care citează statistici oficiale.

Însă autorităţile au refuzat să introducă un nou lockdown drastic după primul val al pandemiei, din primăvara lui 2020, în scopul apărării unei economii fragile.

Odată cu răspândirea variantei Omicron, una foarte contagioasă, Rusia a cunoscut în ultimele zile o creştere substanţială a numărului de noi cazuri de COVID-19. În 29 ianuarie, acest număr a depăşit pragul de 100.000 de noi contaminări zilnice, potrivite datelor guvernamentale.

Miercuri au fost consemnate 141.883 de noi cazuri, faţă de aproximativ 30.000 în urmă cu două săptămâni. Numărul deceselor zilnice rămâne limitat, miercuri fiind înregistrate 678 cazuri fatale, faţă de valoarea maximă, 1.200, consemnată în precedentul val, din toamna anului trecut.

Rata vaccinării anti-COVID-19 în rândul populaţiei ruse este de numai 48%, potrivit Govov.

Autorităţile ruse au declarat că situaţia este ''foarte dificilă'' în al doilea oraş al ţării, Sankt Petersburg, unde au fost aduse 300 de paturi suplimentare într-un spital de campanie, iar liceele au trecut la cursuri online pentru perioada 2-13 februarie. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…