Coronavirus: Rusia va furniza Egiptului 25 de milioane de doze din vaccinul său anti-COVID-19

Coronavirus: Rusia va furniza Egiptului 25 de milioane de doze din vaccinul său anti-COVID-19

Rusia va furniza Egiptului 25 de milioane de doze din vaccinul său împotriva COVID-19, Sputnik V, după ce Fondul de Investiţii Directe din Rusia (FIDR) a ajuns la un acord cu grupul farmaceutic Pharco, relatează miercuri EFE.

Acordul va permite ca 25 % din populaţia Egiptului să aibă acces la vaccinul rusesc, notează FIDR într-un comunicat.

Pe viitor se preconizează distribuirea vaccinului Sputnik V, care se bazează pe adenovirus uman, şi ţărilor vecine cu Egiptul, adaugă comunicatul.

La începutul acestei luni Rusia a început testele ulterioare înregistrării vaccinului, care a fost oficializată la 11 august, şi până acum au fost recrutaţi 55.000 de voluntari pentru realizarea acestor teste.

Faza I şi II s-au încheiat, fără efecte adverse importante, şi cu un răspuns imun stabil de 100 % la participanţi, potrivit FIDR.

Se aşteaptă ca primele rezultate ale fazei III a testelor să fie publicate între lunile octombrie şi noiembrie.

În prealabil, FIDR a încheiat acorduri privind furnizarea a 32 de milioane de doze de vaccin Mexicului, a aproape 50 de milioane de doze Braziliei, 100 de milioane Indiei, 35 de milioane Uzbekistanului şi 25 de milioane Nepalului.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante