Coronavirus: Sambadromul din Rio de Janeiro, transformat în centru de vaccinare drive-through

Coronavirus: Sambadromul din Rio de Janeiro, transformat în centru de vaccinare drive-through

Sambadromul din Rio de Janeiro, care găzduieşte în fiecare an paradele prezentate de şcolile de samba cu ocazia Carnavalului din această metropolă braziliană, a fost transformat într-un centru de vaccinare de tip "drive-through", informează DPA.

Persoanele vârstnice din Rio de Janeiro care nu şi-au respectat programările iniţiale pentru a fi vaccinate împotriva noului coronavirus vor putea să se prezinte pe Sambadrom, începând din acest weekend, şi vor putea fi inoculate fără să coboare din automobilele lor, a anunţat site-ul brazilian G1.

Vaccinarea seniorilor a început pe Sambadrom sâmbătă pentru rezidenţii cu vârste de cel puţin 90 de ani. Până la sfârşitul lunii martie, Primăria din Rio de Janeiro speră să îi vaccineze pe toţi rezidenţii cu vârste de peste 60 de ani.

Parcul Olimpic Barra da Tijuca din Rio de Janeiro a fost transformat la rândul său într-un centru de vaccinare de tip "drive-through".

Brazilia este una dintre cele mai afectate ţări de pandemia de coronavirus şi a demarat abia de curând campania sa naţională de vaccinare.

Până acum, această ţară sud-americană a raportat aproape 9,5 milioane de infectări cu virusul SARS-CoV-2, fiind depăşită prin prisma acestui parametru doar de Statele Unite şi India.

Peste 230.000 de decese asociate maladiei COVID-19 au fost confirmate în Brazilia. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”