Coronavirus: Scoţia renunţă la sistemul ''paşapoartelor'' de vaccinare obligatorie

Coronavirus: Scoţia renunţă la sistemul ''paşapoartelor'' de vaccinare obligatorie

Scoţia va renunţa de luni la sistemul "paşapoartelor" de vaccinare obligatorie anticoronavirus, a anunţat marţi premierul scoţian Nicola Sturgeon, transmite dpa. Este de aşteptat ca şi alte restricţii să fie ridicate din martie.

Nicola Sturgeon a menţionat că ridicarea restricţiilor va avea loc în ipoteza că "nu au loc evoluţii adverse semnificative" în lupta împotriva virusului.

Dar, deşi cerinţa legală de a purta mască în anumite locuri va fi ridicată din martie, guvernul Scoţiei - una din cele patru naţiuni ale Regatului Unit - va continua să "recomande puternic" cetăţenilor să folosească protecţii pentru faţă.

De asemenea, guvernul scoţian va "continua să le ceară celor testaţi pozitiv pentru COVID-19 să se izoleze pe perioada recomandată", acest gest reprezentând "una din cele mai fundamentale apărări de care dispunem", a spus ea.

Precizările sale vin după ce în ajun premierul britanic Boris Johnson a confirmat că de joi cerinţa de izolare impusă celor testaţi pozitiv va fi anulată în Anglia, iar din aprilie se va renunţa şi la testarea gratuită universală.

În acest sens, Sturgeon şi-a exprimat "nemulţumirea faţă de poziţia guvernului Regatului Unit", afirmând că va cere clarificări de la Ministerul Finanţelor dacă va continua să asigure fondurile necesare sau aceste fonduri trebuie "luate din altă parte din bugetul sănătăţii".

Nicola Sturgeon a spus că guvernul scoţian va încerca să continue furnizarea de teste gratuite pe termen mai lung, "considerând că acestea trebuie să rămână gratuite cât timp guvernul recomandă testarea".AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...