Coronavirus: Serbia şi Ungaria au convenit să redeschidă trei puncte de frontieră începând de joi dimineaţa

Coronavirus: Serbia şi Ungaria au convenit să redeschidă trei puncte de frontieră începând de joi dimineaţa

Serbia şi Ungaria au convenit să redeschidă trei puncte de frontieră începând de joi dimineaţa pentru a permite accesul lucrătorilor navetişti, informează Reuters, citându-l pe ministrul de externe ungar Peter Szijjarto.

Şeful diplomaţiei ungare a anunţat acordul pe pagina sa de Facebook, după convorbiri cu ministrul sârb de interne Nebojsa Stefnovic şi cel al integrării, Jadranka Joksimovic.

Serbia şi-a închis graniţele în martie pentru a împiedica răspândirea coronavirusului de tip nou, aşa cum au făcut şi alte ţări din regiune, aminteşte Reuters.

Peter Szijjarto a menţionat că măsura anunţată joi le va permite etnicilor maghiari care trăiesc în nordul Serbiei să-şi reia lucrul în Ungaria, după ce închiderea graniţei decisă de ţara vecină, care a dus la oprirea traficului de pasageri, a creat mari probleme companiilor ungare din regiune.

Lucrătorii în agricultură din ambele ţări au putut trece graniţa pe la cele trei puncte redeschise începând cu ora locală 04.00 joi, a precizat ministrul de externe ungar.

Redeschiderea accesului la graniţa cu Serbia vine după un acord bilateral similar între Ungaria şi Austria, care le-a permis lucrătorilor navetişti ungari să traverseze frontiera pe la încă un punct de trecere, pentru a reduce timpul de aşteptare la punctele cele mai aglomerate. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 De citit...