Coronavirus: Situaţia COVID-19 din Indonezia, în pragul unei catastrofe (Crucea Roşie)

Coronavirus: Situaţia COVID-19 din Indonezia, în pragul unei catastrofe (Crucea Roşie)

Situaţia cauzată de epidemia de COVID-19 în Indonezia se află în pragul unei catastrofe, în contextul în care varianta Delta a noului coronavirus, mai infecţioasă, domină transmiterea virală şi sufocă spitalele din această ţară din sud-estul Asiei, a avertizat marţi Crucea Roşie, potrivit Reuters.

Indonezia a raportat în ultimele bilanţuri zilnice record de peste 20.000 de infectări în cadrul unui nou val de contaminări, alimentat de apariţia variantelor de virus extrem de transmisibile şi de o mobilitate sporită a populaţiei după luna postului musulman.

"În fiecare zi vedem cum această variantă Delta aduce Indonezia mai aproape de o catastrofă COVID-19", a declarat Jan Gelfand, şeful delegaţiei indoneziene a Federaţiei Internaţionale a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie (IFRC), lansând un apel pentru garantarea unui acces mai bun la vaccinuri la nivel global.

Spitalele din mai multe zone desemnate în "zona roşie" funcţionează peste capacitatea maximă, inclusiv în capitala Jakarta, unde paturile dedicate izolării pacienţilor cu COVID-9 erau ocupate în procent de 93% duminică.

Varianta Delta de coronavirus a fost identificată pentru prima dată în India şi acuzată de o creştere rapidă a numărului de infectări în numeroase ţări.

Indonezia se bazează pe vaccinarea în masă pentru combaterea virusului, însă doar 13,3 milioane de persoane dintre cei 181,5 milioane de rezidenţi vizaţi de campania de imunizare au primit cele două doze necesare începând din luna ianuarie.

Citând surse care au preferat să rămână anonime, publicaţia The Straits Times a relatat marţi că Guvernul de la Jakarta va înăspri restricţiile antiepidemice începând de miercuri, interzicând accesul în restaurante şi solicitând rezultate negative la teste PCR pentru transportul aerian pe plan intern. AGERPRES/ (AS - autor: Ana Alecu, editor: Florin Bădescu, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Turcii intră surprinzător pe Autostrada Transilvania, pe tronsonul unde lucrează românii de la UMB!