Coronavirus: Situaţie ''critică'' în Hong Kong, potrivit şefei executivului Carrie Lam

Coronavirus: Situaţie ''critică'' în Hong Kong, potrivit şefei executivului Carrie Lam

Şefa executivului din Hong Kong, Carrie Lam, a calificat drept ''critică'' situaţia legată de lupta împotriva coronavirusului în această fostă colonie britanică, unde s-au înregistrat peste 100 de cazuri de contaminare în ultimele 24 de ore, informează AFP.

Regiunea semiautonomă a fost una dintre primele zone afectate de epidemia apărută în centrul Chinei, însă iniţial ea a înregistrat rezultate foarte bune în combaterea COVID-19, aproape punând capăt contaminărilor locale în iunie.

Cu toate acestea, numărul de cazuri a început din nou să crească în ultimele două săptămâni, iar medicii nu reuşesc să identifice canalele de transmitere a coronavirusului în acest teritoriu dens populat, cu 7,5 milioane de locuitori.

Carrie Lam a anunţat că mai mult de 500 de noi cazuri de contaminare au fost înregistrate în ultimele două săptămâni, majorând numărul total de cazuri din oraş la 1.788, dintre care 12 decese. Peste 100 de noi cazuri au fost înregistrate doar în ziua de duminică, un record.

"Cred că situaţia este cu adevărat critică şi nimic nu ne permite să credem că ea este pe cale de a fi controlată", a declarat Lam.

Autorităţile din Hong Kong au ordonat săptămâna trecută noi măsuri de distanţare socială, printre care închiderea sălilor de sport şi a discotecilor, precum şi obligativitatea purtării măştii de protecţie în transportul în comun. De asemenea, după orele 18:00 restaurantele nu pot servi mâncarea decât la pachet.

Duminică, Lam a anunţat noi măsuri, printre care un proiect pentru a face obligatorie masca în spaţiile interioare publice şi obligativitatea de a lucra de acasă pentru personalul neesenţial din domeniul public. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Guvernul pune piciorul în prag și vine cu proiecte pentru eliminarea haosului produs de ANRE / Până la ce dată v…

2 ULTIMA ORĂ Cel mai mare furnizor de energie electrică schimbă regulile încheierii contractului în piaţa liberă

3 BREAKING Comisia Europeană refuză toate propunerile din Inițiativa cetățenească (Minority SafePack) privind mi…

4 DOCUMENT ANRE încearcă să dreagă busuiocul după ce Guvernul a anunțat că intervine în scandalul liberalizării …

5 Prima bombă în PSD! Dan Voiculescu și-a pus cârpele să demisioneze din partid și își face „grupare parlamentar…