Coronavirus: Slovacia deschide restaurantele pentru clienţii vaccinaţi sau care au trecut prin boală

Coronavirus: Slovacia deschide restaurantele pentru clienţii vaccinaţi sau care au trecut prin boală

Sectorul ospitalităţii din Slovacia se va deschide la interior pentru clienţii care sunt vaccinaţi împotriva coronavirusului sau care au trecut prin boală, în conformitate cu noile reguli care intră în vigoare de luni, relatează dpa.

Cel mult patru persoane care nu provin din aceeaşi gospodărie vor primi permisiunea de a sta la aceeaşi masă.

Celor nevaccinaţi li se va permite să cumpere alimente preparate şi băuturi pentru a le consuma în altă parte.

O interdicţie generală de circulaţie rămâne în vigoare între orele 20:00 şi 05:00 dimineaţă. În acest interval sunt permise numai deplasările urgente, împreună cu călătoriile spre şi de la locul de muncă. În perioada de interdicţie de circulaţie comenzile de la restaurante vor fi livrate doar de serviciile cu acest obiect de activitate.

O interdicţie a reuniunilor de peste şase persoane din gospodării diferite rămâne în vigoare, partidele de opoziţie acuzând coaliţia de patru formaţiuni aflată la putere că utilizează măsura pentru a limita protestele antiguvernamentale.

În pofida ratelor relativ ridicate de infectare în luna decembrie au fost făcuţi o serie de paşi pentru a deschide afacerile, muzeele, galeriile, expoziţiile şi librăriile. De asemenea, sunt permise serviciile religioase.

Sunt aplicare restricţiile diferite de la un caz la altul, în unele cazuri fiind suficient un test negativ, iar în altele fiind necesar certificatul de vaccinare. Magazinele alimentare sunt deschise pentru toţi clienţii.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro