Coronavirus: Slovacia permite libera circulaţie din şi spre 16 ţări europene 'sigure', pe lângă vecinii vestici

Coronavirus: Slovacia permite libera circulaţie din şi spre 16 ţări europene 'sigure', pe lângă vecinii vestici

Slovacia va permite libera circulaţie din şi spre alte 16 state europene, pe lângă vecinele sale Cehia, Austria şi Ungaria, începând de miercuri, 10 iunie, de când nu va mai fi obligatorie nici purtarea măştilor în spaţiile deschise, a declarat marţi prim-ministrul Igor Matovici, anunţând noi măsuri de relaxare a restricţiilor impuse pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, transmite Reuters.

De miercuri, nu vor mai exista restricţii pentru persoanele venite din Germania, Liechtenstein, Elveţia, Slovenia, Croaţia, Bulgaria, Grecia, Cipru, Malta, Estonia, Letonia, Lituania, Finlanda, Norvegia, Danemarca şi Islanda.

Slovacia şi-a redeschis săptămâna trecută graniţele cu Cehia, Austria şi Ungaria.

Premierul Matovic a mai afirmat că se va renunţa la carantina obligatorie la sosirea din ţările de pe lista celor 'sigure' şi că nu va trebui activată aplicaţia 'carantină inteligentă (smart)' pe telefoanele mobile.

Totuşi, slovacii care se întorc din ţări din afara acestei liste vor trebuie să intre în autoizolare şi să facă un test de depistare a virusului.

'Trecem de la interdicţii la responsabilitate personală', a subliniat Matovic într-o conferinţă de presă televizată.

Conform premierului, guvernul va relaxa de asemenea obligativitatea purtării măştilor de protecţie, care de miercuri vor mai fi necesare doar în spaţiile închise.

Slovacia, ţară cu 5,5 milioane de locuitori, a raportat până acum 1.531 de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi 28 de decese.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 The Times / Disperare la Kremlin! Armata Rusiei, aproape de o înfrângere umilitoare în sudul Ucrainei!

2 Era intimă cu Lavrov! / Jurnalista rusă Daria Aslamova, arestată pentru spionaj în Kosovo

3 Noul război? Amănunte care dau fiori...

4 Ucrainenii l-au „eliberat de viață” pe instructorul super-piloților ruși

5 VIDEO În prima mașină erau șase comandanți ruși care au fost „eliberați de viață”. În cealaltă, 5 soldați, „eliberați” și ei...