Coronavirus: Statele Unite îşi întăresc prezenţa militară la frontiera cu Mexicul

Coronavirus: Statele Unite îşi întăresc prezenţa militară la frontiera cu Mexicul

Statele Unite au anunţat miercuri că îşi întăresc prezenţa militară la frontiera cu Mexicul din cauza răspândirii coronavirusului, informează dpa.

Desfăşurarea de noi efective are rolul de a proteja SUA de migranţi posibil infectaţi care încearcă să treacă graniţa din sud, a declarat presei generalul Terrence O'Shaughnessy, comandantul NORTHCOM (Comandamentul de Nord al Statelor Unite).

Generalul-locotenent Laura Richardson, care comandă Armata de Nord americană (ARNORTH, subordonată NORTHCOM), a precizat că la frontieră vor fi trimişi ''foarte curând'' încă 540 de soldaţi. Misiunea militarilor este să sprijine poliţia de frontieră pentru reţinerea şi returnarea imediată a migranţilor infectaţi, a declarat ea.

La graniţa cu Mexicul se află deja câteva mii de militari americani, reaminteşte dpa.

Washingtonul a anunţat cu aproximativ două săptămâni în urmă că va trimite migranţii ilegali direct în ţările lor de origine. Măsura se aplică la ambele frontiere terestre ale SUA - atât cea cu Mexicul, din sud, cât şi cea cu Canada, din nord. Decizia a fost justificată prin posibilitatea ca migranţii să se contamineze între ei, să infecteze cu coronavirus poliţiştii de frontieră şi să amplifice epidemia de COVID-19 în SUA.

Preşedintele american Donald Trump a promis că până la începutul lui 2021 se va construi un zid nou la frontiera cu Mexicul. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...