Coronavirus: SUA au cumpărat 90% din producţia de Remdesivir pentru următoarele trei luni

Coronavirus: SUA au cumpărat 90% din producţia de Remdesivir pentru următoarele trei luni

Guvernul Statelor Unite a cumpărat peste 90% din producţia pentru următoarele trei luni a medicamentului antiviral Remdesivir folosit la tratarea pacienţilor COVID-19, scrie miercuri presa americană, potrivit agenţiei EFE.

Departamentul american al Sănătăţii a garantat astfel achiziţia a 500.000 de tratamente Remdesivir produse de compania Gilead Sciences, ceea ce înseamnă 100% din producţia lunii iulie şi circa 90% din cea a lunilor august şi septembrie.

''Preşedintele Donald Trump a obţinut un incredibil acord pentru a asigura că cetăţenii americani au acces la prima terapie autorizată pentru COVID-19. Dorim să garantăm în măsura posibilului că orice pacient american ce are nevoie va putea s-o obţină'', a spus secretarul american al sănătăţii, Alex Azar.

Această achiziţie survine într-un moment în care SUA se confruntă cu o creştere îngrijorătoare a cazurilor de COVID-19, peste 40.000 în fiecare zi.

Compania americană Gilead a anunţat luni că va vinde guvernelor ţărilor dezvoltate medicamentul Remdesivir la preţul de 390 de dolari fiola, astfel că tratamentul obişnuit al unui pacient ar consta 2.340 de dolari, sau 4.290 pentru tratamentele mai îndelungate.

Conform unor studii, acest medicament (dezvoltat iniţial pentru tratarea Ebola) administrat intravenos încetineşte producţia noilor particule ale virusului şi prin urmare infecţia virală se dezvoltă mai lent, scurtând astfel timpul de recuperare în cazul unor pacienţi.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată Sharapova în realitate. Restul e photoshop și iluzie...

2 Așa o fi?

3 ...

4 Cum a fost posibilă cea mai mare escrocherie din istoria Silicon Valley

5 ...