Coronavirus: SUA au dat undă verde pentru vaccinul Pfizer/BioNTech; primele vaccinări în mai puţin de 24 de ore

Coronavirus: SUA au dat undă verde pentru vaccinul Pfizer/BioNTech; primele vaccinări în mai puţin de 24 de ore

Statele Unite ale Americii au dat undă verde pentru administrarea vaccinului Pfizer/BioNTech împotriva COVID-19, deschizând calea pentru o campanie masivă de vaccinare în toată ţara, prima administrare fiind efectuată, după cum a promis preşedintele în exerciţiu Donald Trump, în mai puţin de 24 de ore, relatează AFP .

Sub presiunea şefului statului de a accelera autorizarea de urgenţă, Agenţia Americană pentru Medicamente (FDA a anunţat într-o scrisoare că a aprobat administrarea vaccinului. Statele Unite devin astfel a şasea ţară care aprobă vaccinul Pfizer/BioNTech, după Regatul Unit, Canada, Bahrein, Arabia Saudită şi Mexic. Agenţia Europeană pentru Medicamente ar urma să emită un aviz până la sfârşitul lunii decembrie.

''Astăzi ţara noastră a realizat un miracol medical'', a spus Donald Trump într-un scurt videoclip postat pe Twitter .

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1337586206683574272?s=20 https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1337586206683574272?s=20
''Am început deja să trimitem vaccinul către toate statele'' din ţară, a adăugat el. ''Primul vaccin va fi administrat în mai puţin de 24 de ore'', a spus el. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”