Coronavirus: SUA au lipsit de la conferinţa OMS, dar anunţă că au iniţiativa "în problemele de sănătate globală"

Coronavirus: SUA au lipsit de la conferinţa OMS, dar anunţă că au iniţiativa "în problemele de sănătate globală"

Statele Unite nu au participat la întrunirea liderilor mondiali cu privire la criza pandemiei de coronavirus, organizată vineri prin teleconferinţă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), însă misiunea americană la Geneva a anunţat că Washingtonul va continua să conducă iniţiativele legate de problemele de sănătate globală, transmite Reuters.

Liderii mondiali şi-au luat vineri angajamentul să accelereze producţia de vaccinuri, teste şi medicamente împotriva COVID-19 şi să le distribuie peste tot în lume, însă Statele Unite nu au participat la conferinţa video de lansare a iniţiativei OMS.

SUA au oprit finanţarea OMS, organism criticat de preşedintele Donald Trump pentru lentoarea şi lipsa de reacţie de la începutul crizei noului coronavirus şi pentru faptul că "gravitează în jurul Chinei". SUA au fost cel mai important contributor financiar pentru OMS.

"Pauza în finanţarea americană a OMS nu ne limitează şi nici nu ne redefineşte angajamentul pentru o puternică şi eficientă implicare internaţională", a declarat un purtător de cuvânt al OMS, citat de Reuters.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu