Coronavirus: SUA cer cetăţenilor americani din Japonia să fie pregătiţi pentru creşterea numărului de cazuri

Coronavirus: SUA cer cetăţenilor americani din Japonia să fie pregătiţi pentru creşterea numărului de cazuri

SUA le-au cerut vineri cetăţenilor americani aflaţi în Japonia să revină în ţară sau să fie pregătiţi să rămână pe teritoriul japonez pe o perioadă nedeterminată în contexul unei potenţiale creşteri a numărului cazurilor de COVID-19, transmite Reuters.

''Dacă cetăţeni ai noştri doresc să se întoarcă în SUA, ei trebuie să facă demersurile necesare acum'', a scris ambasada SUA la Tokyo pe website-ul său.

''Decizia guvernului japonez de a nu testa pe scară largă face dificilă estimarea cu acurateţe a ratei prevalenţei COVID-19'', a adăugat misiunea diplomatică americană.

Ministrul economiei japonez Yasutoshi Nishimura s-a declarat vineri îngrijorat de creşterea semnificativă a numărului de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în Japonia. Într-o conferinţă de presă, oficialitatea niponă a spus, totuşi, că Japonia încă nu a ajuns în stadiul de a declara stare de urgenţă din cauza COVID-19.

Japonia, care nu a luat măsuri de impunere a izolării la domiciliu, înregistra joi 3.202 cazuri de COVID-19 (dintre care 773 în Tokyo) şi 78 de decese. În capitala japoneză sunt spitalizaţi 717 oameni infectaţi cu coronavirus. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...