Coronavirus: SUA intenţionează să extindă activitatea de testare, anunţă vicepreşedintele Mike Pence

Coronavirus: SUA intenţionează să extindă activitatea de testare, anunţă vicepreşedintele Mike Pence

Vicepreşedintele american Mike Pence a afirmat joi că în SUA este aşteptată o creştere a numărului de infecţii cu noul coronavirus, iar autorităţile de la Washington caută să intensifice activitatea de testare, transmite Reuters.

Într-un interviu pentru postul NBC, Mike Pence a spus că Laboratory Corporation of America Holdings (LabCorp) şi Quest Diagnostics Inc vor avea un rol esenţial în extinderea testării în toate cele 50 de state ale SUA.

El nu a oferit însă detalii despre modalitatea în care testarea pentru coronavirus va fi extinsă.

Preşedintele Donald Trump a anunţat miercuri suspendarea pentru 30 de zile a intrării în SUA a persoanelor care au călătorit recent în Europa, cu excepţia cetăţenilor americani , o măsură dură care vizează limitarea răspândirii epidemiei cauzate de noul coronavirus.

Măsura, care va intra în vigoare vineri la miezul nopţii, ora Washingtonului (sâmbătă ora 04:00 GMT), vizează orice persoană care a fost în interiorul spaţiului Schengen (din care fac parte 26 de ţări europene între care se aplică libertatea de circulaţie) în interval de 14 zile înaintea încercării de a intra pe teritoriul SUA.

Restricţiile includ, de asemenea, excepţii importante pentru anumite persoane ce deţin viză de intrare în SUA şi pentru numeroase persoane cu o legătură familială cu un cetăţean sau rezident american. Bilanţul epidemiei în SUA a ajuns miercuri la 37 de decese, dintre care 29 în statul Washington, din nord-vestul SUA, în timp ce numărul cazurilor confirmate de infecţie cu noul coronavirus a depăşit 1.300. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”