Coronavirus: Suedia a introdus cele mai dure măsuri în faţa unui al doilea val al epidemiei de COVID-19

Coronavirus: Suedia a introdus cele mai dure măsuri în faţa unui al doilea val al epidemiei de COVID-19

Guvernul Suediei a introdus vineri cele mai dure măsuri pentru a stăvili un al doilea val al epidemiei de COVID-19, printre care recomandarea purtării măştii sanitare în transportul public şi închiderea locurilor de muncă publice neesenţiale, relatează Reuters.

''Nu este posibilă revenirea la o viaţă cotidiană normală. O pandemie este o chestiune de viaţă şi de moarte'', a declarat premierul suedez Stefan Lofven într-o conferinţă de presă.

Foto: (c) Johan Nilsson / EPA


Suedia, care a preferat să nu impună carantina, se află în mijlocul celui de-al doilea val al epidemiei de COVID-19 şi a înregistrat date record privind noile cazuri în fiecare săptămână din ultimele două luni.

Cu un număr al deceselor care se apropie de 8.000, rata mortalităţii în raport cu numărul de locuitori în Suedia este de câteva ori mai mare decât în ţările vecine din nordul Europei, dar mai redusă decât în câteva ţări europene care au optat pentru lockdown. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”