Coronavirus: Suedia anunţă un plan de ajutorare de 28 de miliarde de euro

Coronavirus: Suedia anunţă un plan de ajutorare de 28 de miliarde de euro

Suedia a anunţat luni un plan de ajutorare a întreprinderilor de până la 28 de miliarde de euro în faţa consecinţelor economice ale noului coronavirus, notează AFP.

"Este o situaţie absolut unică pentru economia suedeză", a comentat ministrul de finanţe, Magdalena Andersson, într-o conferinţă de presă la Stockholm.

"Dorim cu anunţul de astăzi (luni) să permitem întreprinderilor să supravieţuiască pe cât posibil acestei crize", a adăugat ea.

Aceste măsuri constau în principal din asigurarea de către stat a plăţii salariilor pentru persoanele care se confruntă cu probleme din cauza reducerii activităţii angajatorului lor.

De asemenea, firmele vor putea să îşi amâne plata impozitelor.


În funcţie de numărul actorilor economici care vor face apel în acest sens, costului dispozitivului ar putea ajunge la 300 de miliarde de coroane sudeze (27,8 miliarde de euro).

Aceste măsuri urmează să fie votate de parlamentul de la Stockholm care trebuie să se pronunţe joi asupra rectificării bugetare.

Banca centrală a Suediei a anunţat tot luni o serie de măsuri de sprijin cu acelaşi total, de 300 de miliarde de coroane suedeze.

Suedia numără în prezent 1.059 de cazuri confirmate de noul coronavirus şi şase morţi.

Autorităţile sanitare le-au recomandat luni locuitorilor capitalei Stockholm să lucreze de acasă dacă au posibilitatea, iar persoanele în vârstă de peste 70 de ani să încerce să îşi limiteze pe cât posibil contactele sociale.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Voi știți cine e marmota asta?

2 Sechestrată și umilită în casa unui judecător

3 Așa o fi?

4 10 poliţişti suspectaţi de luare de mită, „săltaţi” de la un curs de prevenire a corupţiei

5 VIDEO Bătaie generală într-un club de fiţe după ce o „pisi” s-a plâns lui „iubi” că a fost pipăită