Coronavirus: Ţările de Jos ar putea relaxa restricţiile de la 28 aprilie, anunţă premierul Mark Rutte

Coronavirus: Ţările de Jos ar putea relaxa restricţiile de la 28 aprilie, anunţă premierul Mark Rutte

Guvernul olandez speră că va fi în măsură să relaxeze restricţiile anti-COVID, cu o posibilă ridicare a interdicţiei de circulaţie pe timp de noapte, începând de la 28 aprilie dacă situaţia o permite, a declarat marţi premierul Mark Rutte, relatează AFP.

Măsurile actuale, care includ închiderea barurilor, cafenelelor şi restaurantelor, au fost prelungite la sfârşitul lui martie până la 20 aprilie, făcându-i pe oameni să spere la o relaxare după această dată.

Numărul contaminărilor, care pune spitalele sub presiune, nu permite totuşi să se ia în calcul acest scenariu pentru săptămâna viitoare, a explicat Mark Rutte în această conferinţă de presă.

Guvernul va reexamina situaţia şi va decide pe 20 aprilie dacă cifrele permit o relaxare a măsurilor începând de la 28 aprilie, care va include o ridicare a interdicţiei de circulaţie pe timp de noapte şi o deschidere a teraselor.

"Vom decide săptămâna viitoare dacă este posibil, şi dacă nu se va putea face, nu o vom face", a spus Rutte, adăugând că o astfel de decizie trebuie să fie "responsabilă".

De la începutul crizei sanitare de anul trecut, Ţările de Jos, care au puţin peste 17 milioane de locuitori, au înregistrat peste 1,3 milioane de cazuri de coronavirus şi 16.822 de decese asociate maladiei.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Sunt acri strugurii / Andra a plecat de la „Vocea României” după numai un sezon: „Mi s-a cerut să fiu rea”

2 Făbricuța de tutișoare a României / Azi, Dana Budeanu, de care a ajuns să râdă și Mândruță!

3 În România nimic nu este întâmplător...

4 ULTIMA ORĂ Procurorii și polițiștii au constatat că lipsesc multe buletine de vot de la alegerile locale din S…

5 Telenovelă locală / „Împăratul înghețatei” din România, super-petrecere pe yacht cu „Prințesa prăjiturilor” de l…