Coronavirus: Ţările de Jos ar putea relaxa restricţiile de la 28 aprilie, anunţă premierul Mark Rutte

Coronavirus: Ţările de Jos ar putea relaxa restricţiile de la 28 aprilie, anunţă premierul Mark Rutte

Guvernul olandez speră că va fi în măsură să relaxeze restricţiile anti-COVID, cu o posibilă ridicare a interdicţiei de circulaţie pe timp de noapte, începând de la 28 aprilie dacă situaţia o permite, a declarat marţi premierul Mark Rutte, relatează AFP.

Măsurile actuale, care includ închiderea barurilor, cafenelelor şi restaurantelor, au fost prelungite la sfârşitul lui martie până la 20 aprilie, făcându-i pe oameni să spere la o relaxare după această dată.

Numărul contaminărilor, care pune spitalele sub presiune, nu permite totuşi să se ia în calcul acest scenariu pentru săptămâna viitoare, a explicat Mark Rutte în această conferinţă de presă.

Guvernul va reexamina situaţia şi va decide pe 20 aprilie dacă cifrele permit o relaxare a măsurilor începând de la 28 aprilie, care va include o ridicare a interdicţiei de circulaţie pe timp de noapte şi o deschidere a teraselor.

"Vom decide săptămâna viitoare dacă este posibil, şi dacă nu se va putea face, nu o vom face", a spus Rutte, adăugând că o astfel de decizie trebuie să fie "responsabilă".

De la începutul crizei sanitare de anul trecut, Ţările de Jos, care au puţin peste 17 milioane de locuitori, au înregistrat peste 1,3 milioane de cazuri de coronavirus şi 16.822 de decese asociate maladiei.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ucrainenii și-au demonstrat din nou superioritatea, au găsit călcîiul lui Ahile al rușilor”

2 Au fost antrenați de americani și canadieni / Cine sunt „sabotorii”, noul coșmar al Rusiei în Crimeea

3 ULTIMA ORĂ S-a instalat panica? Rusia şi-a mutat avioanele şi elicopterele din Crimeea!

4 Experţi şi foşti oficiali de la Pentagon au simulat un război din cauza Taiwanului: Pierderi grele atât pentru China, cât şi pentru Statele Unite

5 Rezistența ucraineană a „eliberat de viață” încă un trădător