Coronavirus: Testări rapide în Melbourne după creşterea numărului de cazuri de infectare

Coronavirus: Testări rapide în Melbourne după creşterea numărului de cazuri de infectare

Cel de-al doilea cel mai populat oraş din Australia, Melbourne, a început efectuarea testelor rapide pentru depistarea COVID-19 în 10 dintre suburbiile sale, desemnate ''puncte fierbinţi'' cu coronavirus, informează joi agenţia DPA.

Statul Victoria, a cărui capitală este Melbourne, a înregistrat 33 de noi cazuri de COVID-19, au anunţat joi autorităţile sanitare, cea mai mare creştere a cazurilor zilnice începând din luna mai. Nu este clar câte dintre aceste cazuri au fost înregistrate în aceste "puncte fierbinţi", notează agenţia citată.

Guvernul statului Victoria se luptă să controleze o creştere recentă a numărului de cazuri de coronavirus pe fondul temerilor că există persoane infectate care circulă în comunitate.

Circa 800 de persoane în autoutilitare de testare mobilă vor efectua ''testarea-fulger în suburbii'', care va viza 50% dintre rezidenţii din zece zone din Melbourne.

Premierul statului Victoria, Daniel Andrews, a declarat că autorităţile încearcă să găsească toate persoanele care au contractat acest virus pentru a le carantina. ''Cifrele vor creşte, dar tocmai aceasta este strategia: găsirea acestor cazuri'', a explicat oficialul.

''Adevăratul truc al acestui virus este ceea ce nu se ştie, până când, desigur, este prea târziu", a declarat el joi jurnaliştilor în Melbourne.

Statul Victoria a solicitat ajutor militar şi din partea altor jurisdicţii, iar guvernul va efectua peste 25.000 de teste pe zi cu ajutorul acestora, a precizat Andrews.

Alte state au fost de acord ''să ne ofere o parte din capacitatea de laborator de care dispun'', în timp ce aproximativ 1.000 de militari australieni vor fi responsabili de carantina în hoteluri, precum şi de transportul şi sprijinul logistic, pentru creşterea ''capacităţii generale de testare'', a adăugat Andrews.

Premierul statului a comparat situaţia actuală cu cea a incendiilor de vegetaţie de la începutul acestui an, care au mistuit peste 1,5 milioane de hectare de teren în statul Victoria. ''Este un 'incendiu' de sănătate publică, iar când vine vorba de incendii întotdeauna lucrăm împreună'', a spus Andrews.

Autorităţile locale au avertizat populaţia să nu părăsească suburbiile care au fost identificate drept zone fierbinţi, unde locuiesc de asemenea un număr mare de emigranţi. În acest sens, autorităţile au realizat şi pus la dispoziţia populaţiei informaţii intracomunitare în circa 55 de limbi.

De asemenea, guvernul ia în calcul revenirea la măsurile stricte de izolare.

Din cauza cumpărăturilor determinate de panică au fost reimpuse în acest stat limite la achiziţia de hârtie igienică şi alte obiecte şi produse esenţiale.

Premierul australian Scott Morrison a declarat că alte state ar trebui să continue planurile de relaxare a restricţiilor asociate COVID-19 şi de repornire a economiei, în pofida creşterii numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus din Melbourne.

''În prezent, există câteva provocări în Melbourne, dar aşa cum am spus, vor exista focare şi nu putem să mergem şi să ne oprim'', a declarat Morrison, joi, în faţa jurnaliştilor.

Până în prezent, Australia a înregistrat peste 7.550 de cazuri de COVID-19 şi 104 decese asociate noului coronavirus.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…