Coronavirus: Testat pozitiv în urmă cu o săptămână, premierul britanic Boris Johnson îşi prelungeşte carantina

Coronavirus: Testat pozitiv în urmă cu o săptămână, premierul britanic Boris Johnson îşi prelungeşte carantina

Prim-ministrul britanic Boris Johnson, atins de maladia COVID-19, a anunţat vineri prelungirea carantinei în care se află dincolo de cele şapte zile recomandate de autorităţile sanitare britanice, până când îi vor dispărea simptomele, potrivit AFP.

"Mă simt mai bine, am în continuare unul dintre simptome", "am în continuare temperatură", "trebuie să-mi continui carantina", a declarat el într-un scurt mesaj video pe Twitter, în care îi invită pe britanici să nu cedeze tentaţiei de a-şi părăsi domiciliul în acest weekend, în contextul în care Regatul Unit se află în izolare de 11 zile.

"Lucrăm din plin la programul nostru pentru a învinge acest virus", a declarat vizibil obosit şeful guvernului, care continuă să lucreze în reşedinţa sa din Downing Street de o săptămână.

Criticat pentru felul în care gestionează criza, guvernul britanic a promis să efectueze 100.000 de teste zilnic până la sfârşitul lunii şi a inaugurat vineri la prânz un spital de campanie la Londra, cu o capacitate iniţială de 500 de paturi, care însă poate fi extinsă până la 4.000.

Potrivit ultimului bilanţ publicat joi, COVID-19 a făcut aproape 3.000 de morţi în spitalele britanice.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”