Coronavirus: Teste obligatorii în Norvegia, chiar şi pentru cei complet vaccinaţi

Coronavirus: Teste obligatorii în Norvegia, chiar şi pentru cei complet vaccinaţi

Călătorii în Norvegia sunt obligaţi să efectueze un test de coronavirus la sosirea în ţara scandinavă începând de vineri, indiferent de statutul lor privind vaccinarea, informează DPA.

La punctele de trecere a frontierei cu staţii de testare, testele urmează a fi efectuate direct acolo. Acolo unde aceste staţii lipsesc, testul trebuie făcut în altă parte în 24 de ore - un test rapid este suficient în acest caz.

Obligaţia de testare se aplică atât celor vaccinaţi, cât şi celor nevaccinaţi. Există excepţii pentru navetiştii de frontieră, personalul companiilor aeriene şi şoferii profesionişti.

Alte măsuri anti-coronavirus au fost de asemenea înăsprite în Norvegia, mai ales la nivel regional.

Este necesar să se ia măsuri mai stricte pentru a întârzia răspândirea variantei Omicron a coronavirusului, a explicat ministrul sănătăţii Ingvild Kjerkol.

Scopul este de a păstra controlul asupra situaţiei, a obţine mai multe cunoştinţe despre noua variantă a virusului şi evita supraîncărcarea sistemului de sănătate.

Norvegia a trecut comparativ bine prin pandemie mult timp, dar din această toamnă numărul infecţiilor cu coronavirus în ţară a crescut brusc.

Una dintre îngrijorări în acest moment este că un caz Omicron a fost detectat după o petrecere de Crăciun la Oslo şi un total de 50 de cazuri depistate pozitiv la coronavirus au apărut în legătură cu această petrecere.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...