Coronavirus: Toată Italia va fi ''zonă roşie'' de Paşte (surse)

Coronavirus: Toată Italia va fi ''zonă roşie'' de Paşte (surse)

Guvernul de la Roma intenţionează să transforme întreg teritoriul Italiei într-o "zonă roşie" de COVID-19 în perioada 3-5 aprilie, care include duminica Paştelui şi lunea Paştelui, conform unor declaraţii făcute vineri de surse citate de ANSA în timp ce administraţia premierului Mario Draghi a purtat discuţii cu guvernele regionale şi alte autorităţi locale cu privire la noi restricţii.

Roşul este nivelul maxim al sistemului obosit de restricţii anti-COVID din Italia, scrie agenţia italiană de presă.

În zonele roşii, magazinele neesenţiale sunt închise, restaurantele şi barurile nu pot servi clienţii, iar activităţile şcolare se desfăşoară de la distanţă, printre alte reguli.

Foto: (c) MASSIMO PERCOSSI/EPA

De asemenea, conform proiectului de lege, la care Reuters a avut acces, în zilele respective, italienii vor putea ieşi din case numai din motive de muncă, sănătate sau urgenţă.

Stefano Bonaccini, guvernatorul regiunii Emilia-Romagna şi preşedinte al Conferinţei Regiunilor din Italia, s-a exprimat în favoarea decretului pe care guvernul urmează să-l aprobe mai târziu vineri.

Totodată, guvernul condus de Draghi urmează să impună un nou regim de măsuri în perioada 15 martie - 6 aprilie, din cauza creşterii bruşte a cazurilor de COVID-19 în Italia.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”