Coronavirus: Toate magazinele se redeschid de luni în Austria

Coronavirus: Toate magazinele se redeschid de luni în Austria

Viena a devenit marţi ultimul land austriac care a decis să deschidă magazinele, ceea ce înseamnă că întreg comerţul cu amănuntul în Austria se redeschide începând de săptămâna viitoare, relatează marţi DPA.

Guvernul statului federal din Viena a decis să ridice un lockdown în vigoare de la 1 aprilie începând de lunea viitoare.

Primarul Michael Ludwig a declarat că situaţia din spitale şi la terapie intensivă s-a îmbunătăţit, dar şi-a rezervat dreptul de a lua alte măsuri dacă situaţia se deteriorează din nou.

De la începutul lunii mai, toate muzeele din capitala Austriei urmează să îşi redeschidă uşile.

Magazine şi saloanele de coafură s-au deschis din nou în Austria la 8 februarie, dar din cauza creşterii numărului de infecţii landurile Viena, Burgenland şi Austria Inferioară au impus un lockdown de câteva săptămâni pe 1 aprilie.

Din 19 mai, întreprinderi ce implică gastronomie, hoteluri, săli de sport şi cultură se pot deschide din nou, cu condiţia să aibă un concept de igienă, inclusiv teste pentru vizitatori.

Infecţiile în Austria au scăzut recent, cu rata de incidenţă în interval de şapte zile la 100.000 de persoane scăzând la 170.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”