Coronavirus: Trump pune capăt negocierilor cu democraţii privind un plan de ajutorare

Coronavirus: Trump pune capăt negocierilor cu democraţii privind un plan de ajutorare

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a anunţat marţi că a decis să nu mai negocieze cu democraţii asupra unui nou plan de ajutorare a americanilor şi firmelor mici pentru a face faţă pandemiei de COVID-19, notează AFP.

"Le-am cerut reprezentanţilor mei să oprească negocierile până după alegeri", a scris pe Twitter preşedintele american, acuzând-o pe lidera democraţilor din Congres, Nancy Pelosi, că nu negociază "cu bună-credinţă".


"Imediat ce voi câştiga, vom vota un mare plan de ajutorare care va fi centrat asupra muncitorilor americani şi firmelor micilor", a adăugat el.

Cu toate acestea, un nou impuls bugetar este considerat de economişti esenţial pentru a permite celei mai mari economii mondiale să ridice capul, după ce a fost pusă în genunchi de pandemia care a paralizat numeroase sectoare economice.

Administraţia Trump şi Congresul încearcă de peste două luni să se pună de acord în privinţa unui nou plan de ajutoare a familiilor şi firmelor, dar negocierile stagnează asupra valorii acestuia.

Democrata Nancy Pelosi şi secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin, au reluat de aproape o săptămână negocierile în ritm cotidian.

Dar divergenţele între democraţi şi republicani rămân foarte mari. În special valoarea totală a ajutorului ridică probleme, republicanii dorind un prim acord mai puţin important, chiar dacă vor trebui să revină la masa negocierilor dacă va fi necesar, în timp ce democraţii se pronunţă pentru un plan de mare amploare imediat.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /