Coronavirus: Turcia anunţă o carantină totală din 31 decembrie până pe 4 ianuarie

Coronavirus: Turcia anunţă o carantină totală din 31 decembrie până pe 4 ianuarie

Turcia va impune o carantină totală de patru zile începând din 31 decembrie pentru a stopa răspândirea coronavirusului, a anunţat luni preşedintele Recep Tayyip Erdogan, conform DPA şi EFE.

O interdicţie de circulaţie la nivel naţional urmează să înceapă la 21:00 (18:00 GMT) în ajunul Anului Nou şi să se încheie la 5:00 pe 4 ianuarie, a spus Erdogan după o şedinţă a cabinetului.

În acest timp, oamenii vor trebui să rămână acasă, până acum nefiind furnizate informaţii cu privire la posibilele excepţii. În timpul recentelor interdicţii de circulaţie, magazinele şi supermarketurile au rămas deschise, în timp ce restaurantele şi cafenelele au fost închise.

Anunţul vine în momentul în care Turcia a raportat cel mai mare număr zilnic de decese asociate COVID-19.

Ministrul Sănătăţii Fahrettin Koca a declarat că 229 de persoane au murit şi 29.617 de cazuri noi au fost raportate în ultimele 24 de ore.

Foto: (c) Mustafa Kaya/XINHUA


Măsurile au fost deja înăsprite la începutul lunii decembrie, cu interdicţii de circulaţie de weekend, în timp ce de luni până vineri nu se poate circula între orele 21:00 şi 05:00.

Asociaţia Medicală Turcă (TTB), care a exprimat îndoieli cu privire la datele despre coronavirus comunicate de guvern, a avertizat că spitalele de stat se află la capacitate maximă, cu unităţi de terapie intensivă supraaglomerate.

Turcia, care are o populaţie de 83 de milioane, a raportat până acum un total de 1,86 milioane de infecţii şi 16.646 de decese.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Cabaret în 1985 la barul Melody din Mamaia. În imagini apare și Viorel Păunescu

2 Picanterii ale escortelor despre mahării prezenți la Forumul de la Davos

3 Încep să apară dezvăluirile „hard” despre „fratele” Tate în presa tabloidă britanică

4 Noi amănunte din culisele „afacerii” fraților Tate

5 Ce se întâmplă cu ciclonul polar. Vremea, după episodul de viscol: „Temperaturi negative în toată țara”